Yaşam

İBB Şehir Tiyatrolarında Bu Hafta (15-19 Mart 2023)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, mart ayının yeni haftasında 18 oyunla İstanbul seyircisiyle buluşuyor.

“Sanat İyileştirir”Verdiği söz ışığında 5 Mart’ta çocuk oyunları sahnelemeye başlayan İBB Şehir Tiyatroları, 15 Mart’tan itibarenYetişkin oyunlarını da seyircisiyle buluşturacak.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri de etkisi altına alan depremin ardından İBB Şehir Tiyatroları yetişkin oyunlarıyla yeniden sahnelerini açıyor.

Bu hafta; Ifigenya, Geçit Töreni, Etiketli Tabut, Hamlet, Fosforlu Cevriye, Zehir, Gülün Ağıtı, Hayata Gülümserim, Kuğunun Müziği, Kimse Böyle Konuşmuyor Artık, Fındıkkıran, Karagöz Çiftçisi, Küçük Yıldızım , Bekçi ve Postacı, Rüya, Kuş Gece Masalı, Herkes Sihirbaz Olacak, Bir Gün Ayakkabım adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak.

Maç biletleri gişede, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/İBB Şehir Tiyatroları adresinden ve taşınabilir uygulamasından temin edilebilir.

“Çocuklar Elele, Umuda ve Kardeşliğe Hediyeler!”

İBB Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi öğrencileri, depremden etkilenen kardeşleri için “Çocuklar Elele Umuda ve Kardeşliğe Hediyeler” adıyla oyuncak ve kitap kampanyası yürütüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi’nde tiyatro eğitimi alan öğrenciler, beyin sarsıntısı geçiren kardeşleri için oyuncak ve kitap kampanyası düzenliyor.

 

Geleceğin sanatçıları olacak çocuklarımız, “Çocuklar Elele, Umuda ve Kardeşliğe Hediyeler” adıyla başlatılan yemek kampanyasında kardeşleri için duyarlılık ve farkındalık gelişimine öncülük ediyor. Çocuk dayanışmasının güzel bir örneği olacak bu kampanyada, İstanbul’da yaşayan çocuklar hediye paketlerinin içine hem bir ikram kitabı ya da oyuncak, hem de depremi teselli edecek duygu ve düşüncelerini ifade eden bir mektuba yer verebilecekler. yaralı kardeşler

 

15-19 Mart 2023 Hafta Maçları

IFIGENIA

Doğu ile Batı arasındaki ilk büyük savaş: Akha ordusu Truva seferine çıkmak üzeredir. Birleşik ordu donanmasının limandan çıkıp harekete geçmesi için rüzgara ihtiyacı var. Başkomutan Agamemnon, Artemis’in kutsal geyiklerinden birini öldürdüğü için tanrıça onun rüzgarını kesip herkesi bu limana hapseder. Doksan dokuz hükümdardan oluşan ordu hastalıktan dağılırken, öfke içinde bekleyen askerlerin gözleri Agamemnon’dadır. Sadece Başkomutan’ın kendisi ve makamı değil, başta ailesi olmak üzere tüm ülke tehlikededir. Agamemnon’un yapması gereken tek bir şey kalmıştı: en pahalı varlığı olan kızı Iphigenia’yı tanrılara kurban etmek!

                                                     

Euripidestarafından yazılmıştır Serdar Bilişyönettiği oyunda Ceren Kaçar, Elvan Boran, Yıldıray Şahinler  rol alır.  Oyun, 15-18 Mart 2023 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde olacak.

GEÇİT

Yolculukları sırasında dağın tepesinde mola veren ağalar ve marabalar saklandıkları yerden kontrol noktasını gözetlerler. İki insan arasındaki bağ aslında insanlığın var olduğundan beri uğruna çabaladığı mülkiyetçilik ve ezen-mazlum hikayesinin özetiyle ilgili.

Cem Düzovatarafından yazılmıştır Nihat Alptekinyönettiği oyunda Gürol Güngör, Hasip Tuz, Emre Narcı, Müslüm Tamer rol alır. Oyun, 15-18 Mart 2023 tarihleri ​​arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde olacak.

ÇANTA KAPLAMA

Tarihin dipnotlarında adını görebileceğimiz, Türkiye’nin ilk kadın oyun yazarı, teorisyeni, aktivisti, toplumsal ve siyasal hayatın her alanında öncü olan Fatma Nudiye Yalçı’nın öyküsü. 1920’li yıllardan başlayarak Dr. Hikmet Kıvılcımlı ve Nazım Hikmet’e eşlik eder.

Bilgesu Erenuştarafından yazılmıştır Yelda Baskınyönettiği oyunda Bensu Orhunöz, Selin Türkmen, Ceren Hacımuratoğlu, Lale Kabul, Nazan Yatgın Palabıyık, Şenay Bağ, Yeşim Mazıcıoğlu rol alır. Oyun, 15-18 Mart 2023 tarihleri ​​arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde olacak.

HAMLET

Usta yönetmen Engin Alkan, dünya klasikleri arasında haklı bir yere sahip olan Shakespeare’in bu oyununu farklı bir yorumla seyirciyle buluşturuyor. Yaşam ve ölümün, güç ve intikamın, düşünce ve eylemin ortasında, tüm zamanların çelişkilerini sahneye taşıyan tiyatro tarihinin en ünlü eseri Hamlet, çarpıcı bir hatıraya dönüşüyor. Engin Alkan yönetmenliğinde çağdaş bir okumayla bugünden.

William Shakespearetarafından yazılmıştır Sabahattin EyüboğluTercüme eden, Engin Alkanyönettiği oyunda Özgün Akaçça, Doğan Altınel, Onur Tatlı, Elçin Atamgüç, Zeliha Bahar Cebi, Zafer Kırşan, Tevfik Şahin, Alp Tuğhan Taş, Destan Batmaz, Osman Kaba, Emre Ertunç, Cihat Faruk Sevindik, Doğan Cute, Oğuzhan Oğuz, Hüseyin Emre Şen, Deran Özgen rol alır. Oyun, 15-18 Mart 2023 tarihleri ​​arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde olacak.

FOSFORLU ÇİMENTO

Anne ve babasını tanımadığı için gökteki yıldızlardan doğduğuna inanan, sokak çocuğu olarak denizin kucağında büyüyen, karnını doyurmak için ‘sahne sanatı’ yapan Cevriye. Galata, sıradan bir sokak kızı değil, aslında İstanbul sokaklarıdır. O gece hastalıktan ve soğuktan ölmek üzereyken karşısına çıkan gizemli bir adam sayesinde hayata ve aşka tutunur. Cevriye’nin daha önce tanıdığı adamların hiçbirine benzemeyen ve ona “sen” diye hitap eden bu Adam aslında kimliği belirsiz bir canlı idam mahkûmudur. Cevriye, tanıştığı günden itibaren bambaşka bir “insan” olmuştur. Hapse, sürgüne, zamana ve çeşitli sıkıntılara rağmen bu aşkından vazgeçmeyen Cevriye, sevdiği için her şeyi göze alacaktır.

Oyunda 1930’lar-40’ların İstanbul’u güçlü tasvirlerle sunuluyor. Mahallelerin ara sokaklarında, hapishanelerinde, bataklıklarında hayata tutunmaya çalışan kadınların, annelerin, çocukların ve otorite sahibi yakışıklı gençlerin alakaları çarpıcı hikâyelerle aktarılıyor.

Suat Derviş 60’lı yılların başında Türkiye’ye döndüğünde siyasi, mesleki ve mali açıdan güçlü bir dönemden geçiyordu. “Fosforlu Cevriye” adlı romanını yayınevlerine teklif etti ama ne yazık ki her seferinde reddedildi. Suat Hanım’ın en büyük arzusu, bu eseri yayımlatmak yerine “müzikal” olarak icra etmekti. Bunun için tanıştığı ilk kişi ise genç oyuncu Gülriz Sururi oldu.

“Karanlık bir gecede gökten düşen bir yıldız gibi…” Kalbimizde iz bırakan Suat Derviş, Reşat Fuat Baraner, Nazım Hikmet ve Gülriz Sururi’ye sevgilerle…

Suat Derviştarafından yazılmıştır Gülriz Sururitarafından uyarlanmıştır Yelda Baskınyönettiği oyunda Ayşe Günyüz Demirci, Berk Samur, Besim Demirkıran, Binnur Şerbetçioğlu, Ceysu Aygen, Çağatay Palabıyık, Elif Verit, Emre Yılmaz, Hakan Örge, Irmak Örnek, Işık Saçbüker Otan, Samet Silme, Tuğrul Arsever, Yağmur Damcıoğlu Namak, Yunus Erman Çağlar, Zeynep Ceren Gedikalı rol alır. Oyun, 15-18 Mart 2023 tarihleri ​​arasında Ümraniye Sahnesi’nde olacak.

ZEHİR

Geçmişte yaşadıkları trajik kaybın ardından ayrılan çift, yıllar sonra bir araya gelmek zorundadır. Bu karşılaşma, geçmişin acı verici bir hesaplaşmasına dönüşür. Karşı tarafın nasıl hissettiğinin eksik parçaları da yerine oturur. Kadın ve erkeklerin dünyasına bakış açısına odaklanan eser, Hollanda prömiyerinin ardından birçok dile çevrildi.

Lot Vekemanlarıtarafından yazılmıştır Şaban olÇeviren ve yöneten oyunda Sevinç Erbulak, Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Eraslan Sağlam rol alır. Oyun, 15-18 Mart 2023 tarihleri ​​arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde olacak.

gül için ağıt

Oyun, 2004 yılında kendi ailesi tarafından öldürülen ve Türkiye’de namus cinayetlerinin simgesi haline gelen Güldunya’nın hikayesi ekseninde namus, ahlak ve ahlak kavramlarını sorguluyor. Deniz Altuntarafından yazılmıştır ücretsiz kremayönettiği oyunda Aslı Nimet Altaylar, Ayşem Yağmur Ulusoy, Can Tarakçı, Cüneyt Arda Pamuk, Dave Büyüksayar, Fahri Kıncır, Gülsün Odabaş, Hikmet Körmükçü, İskender Bağcılar, Murat Üzen, Tarık Köksal, Tarık Şerbetçioğlu, Uğur Dilbaz, Uğurtan Atakan, Yasemin Güvenç rol alır. Oyun, 16-18 Mart 2023 tarihleri ​​arasında Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde olacak.

GÜLÜYORUM HAYAT

Yıllardır inanılmaz kadın karakterlere hayat vermiş bir oyuncu, alışveriş merkezi yapılmak üzere yıkılacak bir sahneye veda ediyor. Farklı sınıflardan kadınların anlatmaya değmeyecek kadar sıcak ve tanıdık hayat hikayeleri ilk kez anlatılıyor.

Özen YulaYazdığı ve yönettiği oyunda Sema Keçik, Serkan Bacak rol alır. Oyun, 15-18 Mart 2023 tarihleri ​​arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde olacak.

KUĞUNUN ŞARKISI

Anton Çehov’un tek perdelik kısa oyunu Kuğu’nun Şarkısı’nda yaşlı ve yalnız bir oyuncunun geçmişiyle yüzleşmesine, hayatını sorgulamasına, pişmanlık duymasına ve aradan geçen bunca yıla rağmen hayatta en iyi yaptığı şeye, oyunculuğa tutunmaya çalışmasına tanık oluyoruz. Geçti.

İnsan doğasının gizli kalmış özlemlerini, öfkesini ve tutkularını oyunda yansıtan değerli bir Çehov karakteri olarak karşımıza çıkan Svetlevidov’un anılarında canlanan Shakespeare’in seçilmiş tiradları, izleyiciyi oyuncunun geçmişine doğru kusursuz bir yolculuğa çıkarıyor.

Hayatı boyunca alkışlarla, tebriklerle, aşk ve şöhret sarhoşluğuyla hayatın anlamını ve memnuniyetini arayan Svetlevidov, sokakta ölümünü beklediği gerçeğinin önünde bile başını eğmeden durmaya devam ediyor. geride bıraktığı tüm hayal kırıklıklarına ve yaşadığı tüm sorunlara rağmen sahnededir.

Yönetmenliğini Bora Seçkin’in üstlendiği yapımlar Bora Seçkin, Ertan Kılıç, Naşit Özcan, Yeliz Şatıroğlu rol alır. Oyun 15-18 Mart 2023 tarihleri ​​arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde sahnelenmiştir.

EDIP CANSEVER’İN OTELLER ŞEHRİ “SAHNEDE”…

İBB Şehir Tiyatroları, İstanbul Şiirle Buluşuyor başlığıyla, şairler ve şiirleri üzerinden yarattığı özel bir mekan ve ses dünyasında yeni bir “anlatı”yı izleyicisine sunuyor. Edip Cansever ve Oteller Şehri şiiri 19 Mart 2023 Pazar günü saat 18.00’de Müze Gazhane Meydan Sahne’de seyirciyle buluşacak.

Hümay Güldağ’ın uyarlayıp yönettiği Oteller Şehri’nde müzik tasarımcısı Hüseyin Tuncel, dekor tasarımcısı Cihan Aşar, kostüm tasarımcısı Ahsen Parıltı Doğan, efekt tasarımcısı Metin Küçükyılmaz, ışık tasarımcısı Uğur Yıldız oldu. ve görsel tasarımcı olarak Yakup Altay. ‘a’ ve koreografi Arda Alpkiray hakkında. Oteller Şehri’nin oyuncuları Hüseyin Köroğlu, Hümay Güldağ ve Aslı Şahin’dir. Etkinliğin müzikleri için sahnede piyanoda Orçun Tekelioğlu ve solist olarak Berfu Aydoğan yer alıyor.

ŞİMDİ KİMSE BU KADAR KONUŞMUYOR

Oyun, 12 Eylül darbesini en acı şekilde yaşamış ve günümüze kadar parçalanmış bir ailenin öyküsünü konu alıyor. Leyla, ailesinin geçmişiyle yüzleşir ve onların hikayesini anlatmak için hayatını değiştirmeyi göze alır.

Şirin Gürbüztarafından yazılmıştır Emre Koyuncuoğluyönettiği oyunda Caner Bilginer, Radife Baltaoğlu, Kutay Kırşehirlioğlu, Ebru Üstüntaş, Hazal Uprak, Can Alibeyoğlu, Kamer Karabektaş rol alır. Oyun, 15-18 Mart 2023 tarihleri ​​arasında Müze Gazhane Meydan Sahnesi’nde olacak.

Çocuk oyunları

fındık (7+)

Küçük Clara, Noel hediyesi olarak aldığı Fındıkkıran ile özel bir bağ kurar. Görünenin ardındaki iyiliğin ortaya çıkacağı o gece, başka dünyalarda, hayaller ve gerçekler arasında büyük bir macera başlar. 1800’lerden günümüze farklı versiyonlarıyla opera ve sinemada büyük ilgi gören bu halk masalı, şimdi tüm ihtişamıyla Kent Tiyatrosu’nda sahneleniyor. ETA Hoffmannhikayesinden Dilşad Çelebitarafından uyarlanmıştır Lerzan Pamiryönettiği oyunda Yüzyılın Gururu Kuyucak,  Ayşecan Tatari, Cihan Kurtaran, Dave Büyüksayar, Derya Keykubat, Dolunay Pircioğlu, Emel Bertan, Esra Ede, Emrah Derviş Soylu, Gürkan Başbuğ, Hakan Gümüş, Osman Kaba, Pelin Budak, Salih Şimşek, Sefa Turan, Selen Işık Sarıyar, Ümit Bülent Dinçer , Yılmaz Aydın rol alır. Oyun, 19 Mart 2023’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde olacak.

KARAGÖZ ÇİFTLİK bekçisi (3+ yıl)
Karagöz uzun süredir işsizdir ve iş aramaktadır. Sonunda kendisine bir çiftlikte iş bulur. Onun işi hayvanlara bakmaktır. Ama bir problem var. Karagöz hayvanları bilmez. Özgür AtkinYazdığı ve yönettiği oyunda Elif Verit, Hakan Orge, İrem Erkaya rol alır. Oyun, 19 Mart 2023’te Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde olacak.

KÜÇÜK YILDIZIM (3+ Yıl)

Bir gün bir yıldız kayar… Gökten… Küçük kız peşinden koşar… Galiba gözündeki yıldıza ulaşamıyor; Ancak yıldız bir müzisyen bir kargaya, tavukların Yıldızı gibi ışıl ışıl parlayan bir mısır parçasına, her nefes alışında parıldayan bir ateşböceğine rastlar… Hepsiyle arkadaş olur… Sonunda gerçek yıldızın o olduğunu anlar. sevgi, kardeşlik, dostluk onun içindedir.

Cengiz ÖzekYazdığı ve yönettiği oyunda Ayşe Günyüz Demirci, Buğra Can Ildırışık, Yunus Erman Çağlar, Kamer Karabektaş, Mana Alkoy, Özge Kırdı, Pınar Pamuk, Tevfik Şahin rol alır. Oyun, 19 Mart 2023’te Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde olacak.

İZLEYİCİ VE USTA (3+ Yıl)

Postacı Piero ve Gece Bekçisi Marcello adlı çocuk kitabından uyarlanan eserde bir bekçi ve bir postacı ev arkadaşlarıdır. Biri gece diğeri gündüz çalıştığı için birbirlerini hiç göremezler. Soğuk bir kış gününde ikisi de hastalanınca, evi baş başa paylaşmak zorunda kalırlar. Lodovica Cima, Gabriele Climatarafından yazılmıştır ceylan özçapkinTercüme eden, Derya Yıldırımoynadığı ve yönettiği oyunda Ada Alize Ertem, Besim Demirkıran, Cafer Alpsolay, Fatma İnan, Reyhan Karasu, Zeynep Ceren Gedikali rol alır. Oyun, 19 Mart 2023’te Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde olacak.

HAYAL(5+Yaş)

Hayvanat bahçesini ziyaret eden Özgür, rüyasında doğal ortamlarından alınıp kafeslere kapatılan hayvan dostlarını görür. Şimdi harekete geçme zamanıdır ve Özgür onları kurtarmaya kararlıdır. Özge Midilli-Ertan Kılıçtarafından yazılmıştır Özge Midilliyönettiği oyunda Alp Tuğhan Taş, Ceren Kaçar, Ceysu Aygen, Emre Davet Akbaba, Gülce Çakır, Mehtap Gündoğdu Akbulut, Nilay Bağ, Nilay Yazıcıoğlu rol alır. Oyun, 19 Mart 2023’te Ümraniye Sahnesi’nde olacak.

BİR GECE MASALI (5+ Yıl)

Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyunundan uyarlanan Bir Gece Masalı, onun dostluk kavramı üzerine kuruludur. Oyun, ailesinin istediği gençle değil, istediği kişiyle arkadaş olmak isteyen Tatlı Kız’ın Güzel Oğlan, Güçlü Oğlan ve Selvi Kız ile ormanda bir gece geçirmesinin öyküsünü anlatır. William Shakespeare’in yazdığı, Musa Arslanali’nin yönettiği Ayşe Nurseli Tırışkan Akpınar, Burhan Yeşilyurt, Çağlar Ozan Aksu, Güzin Alkan, Hüseyin Emre Şen, Mehmet Emre Ertunç, Oğuzhan Oğuz, Ömer Naci Boz, Seda Yılmaz, Serap Doğan rol alır. Oyun, 19 Mart 2023’te Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde olacak.

HERKES BÜYÜ OLACAK (3+ yıl)

Ünlü sihirbaz Zubi’nin öğrencileri bir “usta” olmayı ve onun sihirli şapkasını almayı hayal ederler. Zubi, sihirli şapkanın yeni sahibini belirlemek için bir yarış düzenler. İllüzyon gösterileri ile ilerleyen oyunda hedefe doğru ilerlemenin önemi anlatılıyor.

Kubilay TuncerYazdığı ve yönettiği oyunda Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Cihat Faruk Sevindik, Damla Cangül Yiğit, Zeliha Bahar Çebi rol alır. Oyun, 19 Mart 2023’te Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

ONEDAY IN MY SHOE (3+ Yıl)

Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok dağınık… Oyuncu, mutfağı toplamaktan sıkılmaya karar verir ama tek bir ayakkabı bulamaz. Ne o, önce diğer ayakkabı, sonra mutfaktaki her şey konuşmaya başlar. Kayıp ayakkabı Kaptan Cook’u aramaya çıkmıştır ve kim bilir ne maceralar yaşamaktadır… kaydeden Derya Yıldırımo yazdı, ücretsiz krema‘ile ilgili  yönettiği oyunda Derya Yıldırım rol alır. Oyun 19 Mart 2023 tarihinde Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde sahnelendi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

karesi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler