Yaşam

Çilekli pasta tarifi, nasıl yapılır?

çilekli muzlu kek tarifi Pratik ve kolay olması açısından klasik bisküvili pastaya benzer. Üretimi bir bisküvi pastası kadar kolay ve hızlıdır.

Çilekli buzlu kek tanımı İlk olarak krem ​​peynir ve pudra şekeri çırpılır. Daha sonra ağır krema yavaş yavaş eklenir ve önce düşük sonra yüksek hızda çırpılır, karışım katılaşana kadar kademeli olarak artırılır. Tüm krema eklendiğinde en yüksek devirde çırpılır.

Kalan tüm malzemeler eklenir ve pürüzsüz bir krema karışımı hazırlanır. Uygun büyüklükte bir borcamın altına ince bir tabaka halinde krema karışımından sürülür ve yayılır. Daha sonra tüm borcamın tabanı bisküvi ve krema ile kaplanır, üzerine sırasıyla çilek ve dilimlenmiş bademler yerleştirilir.

Aynı işlem bir sıra daha yapılır ve son katta bisküviler dizildikten sonra kalan krema ile tüm yüzey kaplanır. tedarikli çilekli pastabuzdolabına koyun ve bisküviler yumuşayana kadar en az dört saat soğutun.

çilekli muzlu kek tarifiDilerseniz yaptıktan 4 saat sonra yiyebilir dilerseniz bir gece buzdolabında bekleterek lezzetlerin iç içe geçmesini sağlayabilirsiniz. çilekli muzlu kek tarifiÇerezleri isteğinize göre manolya tatlısı gibi kalıplarda yaparak servis edebilirsiniz.

İşte tatlı krizlerinizi kesecek taze ve lezzetli çilekli pasta tarifi…

ÇİLEKLİ DONDURULMUŞ KEK TARİFİ

Çilekli buzlu kek tanımı için araçlar;

  • 225 gr krem ​​peynir, oda sıcaklığında
  • 120 gram pudra şekeri
  • 3 bardak ağır krema, bölünmüş
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 paket bisküvi
  • 650 gram ince dilimlenmiş çilek
  • 46 gram badem, dilimlenmiş (isteğe bağlı)

Çilekli buzlu kek nasıl tanımlanır?

Aşama 1



Çilekli buzlu kek tanımı Öncelikle 225 gram krem ​​peyniri çırpıcıya ekleyip çırpın. Bu sırada krem ​​peynir koyulaşacaktır. Bu arada 120 gram pudra şekerini ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra 1 su bardağı 3 su bardağı sıvı kremayı çırpıcıya ekleyin ve tekrar düşük devirde karıştırın.

Adım 2



Kalan 2 bardak kremayı ekleyin ve düşük hızda, ardından orta-yüksek hızda karışım koyulaşana kadar çırpın. Karışım koyulaşmaya başladığında çırpıcının hızını artırın. 1 yemek kaşığı vanilya özütü, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ekleyin ve tekrar çırpın.

Aşama 3



çilekli pasta Bunu yapmak için orta uzunlukta bir ateş parçası alın. Hazırladığınız krema karışımını borcama ince ve eşit bir tabaka olacak şekilde yayın. 2 paket Pötibör bisküvi açın ve yaydığınız kremanın üzerine dizerek bisküvili kek yapın. Kremalı karışımı bisküvilerin üzerine tekrar dökün ve yayın. Üzerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. İsteğe bağlı olarak dilimlenmiş 46 gram bademin yarısını çileklerin üzerine serpin.

Adım 4



İkinci kat için tekrar çileklerin üzerine bisküvileri dizin ve aynı işlemleri tekrarlayın. Son olarak kalan bisküvileri çileklerin üzerine yerleştirin ve kalan kremalı karışımı bisküvilerin üzerine eşit şekilde yayın ve dilerseniz süsleyin.

Adım 5



Üzerini streç filmle kapatın ve bisküviler yumuşayana kadar buzdolabında en az dört saat soğumaya bırakın. daha sonra çilekli pastaDilimlenmiş olarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu